Nyhet för detaljhandeln

Anna Falconer Nyheter

Ny metod för schemaläggning ger både nöjdare personal och lägre kostnader

Det är få branscher som har sådan variation i behovet av personal som detaljhandeln. Behovet kan variera per säsong, vecka och tidpunkt på dygnet och också inom själva butiken, något som börjar uppmärksammas allt mer….

 Ovanpå detta tillkommer förändringar som orsakas av sjukdom, semester eller uppsägningar som måste lösas.

 Många butikschefer vi träffar kämpar varje dag med att operativt få ihop denna ekvation. Det är ett ständigt pusslande med scheman och en näst intill omöjlig uppgift att tillgodose alla individuella behov av arbetstider och ledighet utan skenande kostnader.

Samtidigt är det kritiskt för detaljhandeln att kunna optimera schemaläggningen och personalplaneringen eftersom personalkostnaden är en så stor del av kostnadsmassan.

Den goda nyheten är att detaljhandelsföretag kan stjäla en del hemligheter från andra personalintensiva branscher.

Det finns nämligen metoder som tidigare varit förbehållna forskare och vissa industrier som nu blir alltmer tillgängliga för andra branscher, som till exempel detaljhandeln.

I den här rapporten blickar vi mot den bransch som är bäst i klassen. De har kunnat sänka sina personalkostnader med 15% och samtidigt fått nöjdare personal. Vi utforskar hur detaljhandeln skulle kunna använda samma arbetssätt.

Läs mer i vår kostnadsfria rapport: Framtidens personalplanering för detaljhandeln.

Insikt Retail -Book cover 367

 
Om du har frågor eller funderingar, kontakta gärna: Johan Helander, johan.helander@centigo.se.